Recepte: kičari sautējums

Pēdējā laikā esmu pievērsies aktīvam dzīvesveidām, tāpēc veselīga un sabalansēta pārtika ir ar mani kopā ik uz soļa. Šodien ieskrēju eko veikalā, iepirkt ajūrvēda garšvielas (piešķiru tām lielu nozīmi, jo tieksme uz gardiem ēdieniem liecina par „badainu” agni jeb slimības klātbūtni). Lūk, mani pirkumi:

Ground Cumin – krustķimenes

Vandevi Hing Asafoetida – ferulas, Arābijas akācijas, rīsi, kviešu milti, kurkumas

Chana Masala – koriandrs, sausi zaļie čili pipari, ķimenes, mango pulveris, melnie pipari, trigonella, ingvers, fenheļa sēklas, sāls (jūs, protams, teiksiet, ka sāls nav veselīga, taču jautāju pārdevējai un viņa teica, ka šajās garšvielās izmanto tikai jūras sāli)

Kasoori Methi – kaltētas trigonellas lapiņas

Rajapur Haldi Powder – kurkumas

 

Biju nolēmis pagatavot kičari (rīsu, zirņu un dārzeņu sautējums), taču jau mirkli vēlāk sapratu, ka to sūdu nevēlos, tāpēc apbēru ar garšvielām cūku taukus un uzlēju pa virsu majonēzi. Labu apetīti!

 

9 Replies to “Recepte: kičari sautējums”

  1. Man vispār po tavi vegānu kulinārie ieteikumi. es kapāju tikai medu, tāpēc vegāniem izgriežu pogas, tāpat kā viņi doma, ka to izdara kautkādiem lauku speķa cienītājiem. Kopejam iespaidam vēlreiz – vegāni ir slepkavas un galīgi nestilīgi atšķirībā no manis

  2. Es tajā sastāvā vismaz pāris reizes pārlasījos “fekālijas”. Tas norāda ar rādītājpirkstu uz gudriniekiem.

  3. Nojaušu, ka plāns šo lielisko ēdienu ir ēst svaigu? Zīdainim/svaigēdājam līdz 1 gada vecumam tādu drīkst dot?

    Hari rāma!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *