Pēdējā laikā esmu pievērsies aktīvam dzīvesveidām, tāpēc veselīga un sabalansēta pārtika ir ar mani kopā ik uz soļa. Šodien ieskrēju eko veikalā, iepirkt ajūrvēda garšvielas (piešķiru tām lielu nozīmi, jo tieksme uz gardiem ēdieniem liecina par „badainu” agni jeb slimības klātbūtni). Lūk, mani pirkumi:
Ground Cumin – krustķimenes
Vandevi Hing Asafoetida – ferulas, Arābijas akācijas, rīsi, kviešu milti, kurkumas
Chana Masala – koriandrs, sausi zaļie čili pipari, ķimenes, mango pulveris, melnie pipari, trigonella, ingvers, fenheļa sēklas, sāls (jūs, protams, teiksiet, ka sāls nav veselīga, taču jautāju pārdevējai un viņa teica, ka šajās garšvielās izmanto tikai jūras sāli)
Kasoori Methi – kaltētas trigonellas lapiņas
Rajapur Haldi Powder – kurkumas
Biju nolēmis pagatavot kičari (rīsu, zirņu un dārzeņu sautējums), taču jau mirkli vēlāk sapratu, ka to sūdu nevēlos, tāpēc apbēru ar garšvielām cūku taukus un uzlēju pa virsu majonēzi. Labu apetīti!
Man vispār po tavi vegānu kulinārie ieteikumi. es kapāju tikai medu, tāpēc vegāniem izgriežu pogas, tāpat kā viņi doma, ka to izdara kautkādiem lauku speķa cienītājiem. Kopejam iespaidam vēlreiz – vegāni ir slepkavas un galīgi nestilīgi atšķirībā no manis
Es tajā sastāvā vismaz pāris reizes pārlasījos “fekālijas”. Tas norāda ar rādītājpirkstu uz gudriniekiem.
man po es kapāju vanagu, tīrs 11 procentīgs eko
Nojaušu, ka plāns šo lielisko ēdienu ir ēst svaigu? Zīdainim/svaigēdājam līdz 1 gada vecumam tādu drīkst dot?
Hari rāma!
Dod tik iekšā, kas būs – būs!
tu neko nesaproti no mūzikas
Kur ir dilles? Gribu DILLES!
Zārka nagla…
Aizsūtīet šo recepti tai bābai, pavārei Lapsai.