Mūziķa ikdiena. Slava. Kokaīns.

Esmu zvaigzne. Esmu zvaigzne, kas spēlē plaši apmeklētus koncertus. Daru to jau gadiem. Uz katru koncertu ierodas kādi 5-9 tūkstoši klausītāju. Tas nav tas pats, kas vadīt svētdienas rīta “Super Bingo” – tas ir reāls adrenalīns un spriedze, kad saproti, ka viena nepareiza pirksta kustība var padarīt Tevi par visas Latvijas apsmieklu. Kad biju jaunāks, pēc katra koncerta smagi dzēru. Dzēru arī pirms, lai nomierinātu nervus. Ar gadiem nāca slava, atpazīstamība un nauda. Nauda, savukārt, nāca vienā solī ar kokaīnu. Esmu nošņaucis kilometrus.

Šobrīd metu nost. Jau otro gadu. Ne jau tāpēc, ka būtu atkarīgs – koks vienkārši vairs necērt. Turklāt, pēdējā laikā radusies sajūta, ka pāris klausītāji ir ievērojuši, ka dziesmu vidū mēdzu ieturēt nelielu pauzīti nevis tāpēc, lai uzkurinātu pūli, bet gan tāpēc, lai ievilktu sevī pa taisno no sintezatora. Pāris koncertos biju tādā ķīselī, ka nācās spēlēt zem fonogrammas. Parasti jau neviens nepamana, jo fani ir pārāk iekarsuši dziedot līdzi un kaislīgi aplaudējot, tomēr ir bijušas reizes, kad pacēlis abas rokas gaisā, rādu, lai pūlis taisa vilni un tajā brīdī ieskanas mana sintezatora partija. Nekas – tā gadās pat lielākajām zvaigznēm.

Pirms koncerta iepriekšējā sestdienā, nofilmēju nelielu video no mēģu zāles, kur pirms uzstāšanās atkārtoju dziesmas, lai šoreiz nekas nenojuktu. Pēc video noskatīšanās, katru reizi, kad dzirdēsiet manu mūziku, iedomāsieties par smagajām narkotikām.

4 Replies to “Mūziķa ikdiena. Slava. Kokaīns.”

  1. Labs rakstiņš, rēcu tā it kā pats būtu nošņaucis pāris cm, videoklips arī 2000% labais – piekrītu drauģelim – pie klavierēm vestarts vai 2 varians raimis P
    Cement! nekļūsti iedomīgs, es tevi neslavēju – bet šis riktīgi labs gabaliņš, tā TURĒT!!!!!!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *