Tev ir 5k draugu

– “Sveiks, sen neredzēts, ko Tu šeit, arī atnāci paskatīties uz homīšiem lateksā, hehehe?”
– “Čau,” viņš atbildēja it kā sakautrējies un klusi murminādams: “Laikam jau.

Pēc neveiklas klusuma pauzes sapratu, ka saruna tālāk nevirzīsies pārāk produktīvi, tāpēc izlēmu no tās tikt vaļā un tēloju, ka man zvana telefons – biznesa saruna, kura, lai arī cik labs nosacītais draugs Tu, Mārtiņ, man būtu, ir svarīgāka nekā tava uzmanība. Iespēja tev bija.

Atstāts ar vieglu izbrīnu, negaršīgu alu, un neviltotu interesi par gaidāmo uznācienu, turpināju gaidīt Lady Gaga uzstāšanos.

Tātad, nedaudz par Mārtiņu. Es viņu pārāk bieži nesatieku un galvenokārt pazīstu elektroniski. Neskatoties uz to, sociālie tīkli liecina, ka viņš ir virspusējas pieredzes bagāts vīrs, kurš burtiski dzimis medijiem un digitālajai pasaulei. Viņa twitter profilu vislabāk raksturo Daugava – plaša, nemitīgi plūstoša un pilna ar sūdiem; nav ieteicams kāpt iekšā, bet daži tur burtiski peldas. Joki, padomi, recenzijas, zinātniski fakti, smieklīgi foto… Kādā brīdī radās sajūta, ka to visu uztur septiņu cilvēku kolektīvs, kuru starpā arī divi radošie direktori, plus, mērkaķis ar cigāru un auto vadītāja apliecību. Kā jau lielākajai daļai pašpasludināto mediju ekspertu. Viņš ir pelnījis tos sekotāju pūļus. Viņš ir pelnījis vairāk. Viņš ir ideālā mūsdienu cilvēka prototips – gudrs, ar labu humora izjūtu un sociāls! Iepazīšanās šovos nevienam citam nebūtu izredžu.

Bet… Bet „Čau… laikam jau?” ir labākais ar ko varēji nākt klajā manai salīdzinoši ērtajai replikai par homīšiem? Jutos nedaudz aizskarts un vīlies, taču biju gana radošs un piedot spējīgs, lai attaisnotu to ar pēkšņām gara stāvokļa maiņām, spontānu un nejaušu sava ķermeņa iepazīšanu vai faktu, ka tava matu līnija atkāpusies, bet bārda ir riža, ko pamanīji pucējot sava Samsung Galaxy milzīgo ekrānu.

Manu brainstormingu pārtrauca negaidīta telefona aktivitāte.

@Mārtiņš: „Hahahaha, tikko ar @Sencis vērojām un rēcām par stūlbajiem homīšiem lateksā LadyGaga koncī!!

Meli. Salti meli,” es nodomāju. Tādi paši bezdvēseliski meli, kāda ir tava virtuālā identitāte. Savus trūkumus un nepilnības Tu centies atsvērt digitāli. Diemžēl tava virtuālā identitāte ir arī tava vienīgā. Sekotājus tu neviļus sāc dēvēt par draugiem un dziļi sirdī nenoslāpst doma, ka kādam tavi ieraksti nav vienaldzīgi. Kādam taču no visiem tiem tūkstošiem draugu noteikti piš tas, ko tu raksti, domā vai jūti!

3 Replies to “Tev ir 5k draugu”

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *